Затлъстяването при мъжете води до некачествен секс

0
280

 Диета

Реклама

Към останалите неприятни ефекти на затлъстяването ново проучване на Университета в Юта добавя и лошо качество на сексуалния живот. Причината е, че наднорменото тегло води до хормонални промени в организма.

Отдавна се знае, че затлъстяването води до намален брой сперматозоиди и може да се свърже с проблемно зачеване. Новината е, че всичко това най-вероятно води и до незадоволителен сексуален живот. Въпреки че връзката все още се нуждае от допълнителни изследвания, според учените от Юта тя съществува.

Друг резултат от изследването е, че ефектите на затлъстяването върху сексуалния живот могат да се обърнат, когато мъжете отслабнат. Мъжете, които са участвали в проучването, са отслабнали чрез хирургическа намеса (така наречената бариатрична хирургия – модифициране на гастроинтестиналния тракт с цел по-малък прием на храна). Интересно е все пак, че не са изследвани и мъже, отслабнали без хирургическа намеса.

Така или иначе, за да не се налага да проверяваме на практика прави ли са или не учените от Юта, има един лесен начин: да се поддържаме чрез здравословно хранене, спорт и качествен секс.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here