Тренировки по време на празници

0
529

Дядо Коледа тренира

Реклама

Празниците са време, в което е доста сложно да се грижиш за добрата си форма. Партита, излизания с приятели, различни поводи за ядене и пиене и натоварен график, в който е трудно да намираш време да тренираш – всичко това предопределя голямата вероятност да зарежеш поддържането на добрата си форма през декември.

Това, което ти трябва, е план.

Изчисли колко дни в седмицата имаш възможност да тренираш

Минимумът е два дни, максимумът е въпрос на желание, само се постарай да бъдеш реалистичен. По празниците хората имат много работа, ходят на партита, пътуват, пазаруват подаръци и като цяло са по-заети. Затова си постави изпълнима цел.

Например, ако често ти се налага да излизаш вечер, това може да направи сутрешните тренировки проблем, защото ставането сутрин ще е трудно. В този случай можеш да планираш тренировките си за друго време на деня.

Избери си тренировъчните дни

В зависимост от графика си избери онези дни, в които ще ти е най-удобно да тренираш, и се старай да не пропускаш.

Определи си минималната дължина на тренировката

Опитай се да изчислиш какво е минималното време, което можеш да отделиш за тренировка. В зависимост от това какъв е графикът ти, колко време ти отнема да стигнеш до фитнеса, да се преоблечеш за тренировка и след това да се изкъпеш си постави един минимум, като всяко време в повече от него ще е бонус.

Избери си начина на тренировка

Какво ти е необходимо – повече кардио, повече силови упражнения или комбинация и от двете? Ако предпочетеш комбинацията, определи колко време можеш да отделиш за всеки вид тренировка. Можеш да разделяш нещата – една тренировка да ти е само кардио, а следващата да е само силови упражнения. Също така, в деня за силови упражнения не забравяй да включиш такива и за долната, и за горната част на тялото.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here