Тренировка по спартански с Джерард Бътлър

0
619

Марк Туайт

Реклама

Колкото и да звучи трудно обаче, усилието си струва. Джерард Бътлър, който изигра цар Леонид в „300”, казва: „Беше страхотно – да сложа наметалото и шлема и да не ми се налага да си кажа: „Мамка му, трябваше да тренирам повече!” Вместо това аз стоях там, чувствайки се като лъв.”

След излизането на филма актьорът често разказва за физическите усилия, които му е коствало влизането в ролята на цар Леонид.

Бътлър сам признава, че преди снимките не е бил в особено добра форма, поради което му се е наложило за четири месеца да се превърне в истински спартански воин.

Един от факторите в тази трансформация се казва Марк Туайт (той е и основният треньор на Хенри Кавил за ролята на Супермен).

Марк Туайт (на снимката горе) е интересна личност. Преди да започне да тренира актьори, се е катерел по планините, вярвайки в собственото си мото – че човек трябва да тренира така, сякаш животът му зависи от това. За него добрата тренировка е онази, при която ти се гади само като чуеш какво ти предстои.

Именно Марк Туайт е човекът, създал тренировката от 300 повторения специално за „300”.

За него обаче и това не е достатъчно физическо изпитание, затова той добавя още два елемента, с които да стъжни живота на спартанците от филма – обръщане на огромни автомобилни гуми и тренировки на халки.

За Джерард Бътлър пък тренировките на Туайт се оказват недостатъчни. Пет седмици преди началото на снимките той си намира извънкласно занимание – допълнителни тренировки с венецуелския треньор Франко ЛиКастро. Целта му е да подчертае вече оформените мускули.

Защо? Ето какво обяснява Бътлър: „Исках да изглеждам наистина силен. Виждал съм толкова много актьори, които играят подобни роли и виждаш как цялото им снаряжение е закачено или върху огромен корем, или върху някакви кльощави ръце.”

Разбира се, всичко си има цена…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here