Стресът, потентността и фитнесът

0
458

СтресВ днешно време за повечето от нас забързаният начин на живот е нещо нормално. Заради него всички ние повече или по-малко сме заобиколени от един враг на здравето ни, който никак не е маловажен – стресът.

Реклама

Стресът ни преследва на улицата, в работата, дори в сънищата ни. Той е неизбежна част от нашето ежедневие. Именно той е една от основните причини за отслабване на имунната ни система, а също така и ключ към началото на нови болести и усложняване на стари такива. Той е нещото, с което трябва да се преборим, защото ако то надделее над нас, рано или късно ще доведе до негативни последствия върху психиката и физиката ни.

Едни от често срещаните проблеми, от които страдат мъжете, са проблемите с потентността. И кой мислите е виновникът? Секс?Може би летните гледки на не дотам стегнати женски тела в прилепнали дрешки и с голи пъпчета; или пък бирата с картофки и шкембе чорба? О, не, не – и те оказват влияние, но не чак толкова много, колкото нашият спътник в ежедневието, известен като СТРЕС.

Според изследванията 50% от българските мъже над 40-годишна възраст имат подобни проблеми. А за да сме добри в леглото, на първо място трябва да попречим на споменатото по-горе нагло неприятелче да се намести до нас в леглото, защото половинката ни няма да е никак доволна и ако това продължи, рано или късно тя може да ни смени с някой друг; или, в по-добрия случай, с вибратор.

Но факторите, които влияят на потентността, не свършват със стреса, макар и той да държи челна позиция. Много голяма роля има и високият процент подкожни мазнини или, казано по-просто, шкембето!

Как да се справим с един удар с тези проблеми и да станем като порно звезди в леглото? Хмм… добър въпрос, нали! „Виагра!” – ще кажат може би доста. Не, и дума да не става, преди да ни се наложи да стигнем дотам, има много по-полезни и приятни начини.

Моята рецепта е…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here