Спортната форма на фигуристите

0
13169

Балет на лед

Реклама

От 20 ноември насам шампионите от Държавния балет на лед на Санкт Петербург гастролират в България. След спектаклите в пълните зали на Бургас, Варна и Велико Търново, утре трупата ще танцува и в София.

Малко преди представленията си в столицата майсторите на спорта Екатерина Кострьомина и Олег Ягубков споделят тайните на изключителната си форма.

А те са: изключителна дисциплина плюс строг режим на тренировки и хранене.

Дори и по време на турне спортистите са изключително внимателни към диетата си, която включва много протеини, както и въглехидрати след и преди тренировка. Приемът на въглехидрати осигурява захранване на енергийните депа и предпазва от загуба на мускулна маса.

Затова основните фигуристи в балета – шампионите Екатерина Кострьомина и Олег Ягубков – сами са избрали както ресторанта, в който да се хранят в София – Trattoria Giuseppe Verdi, – така и менюто си. То съдържа основно салати, месо и риба.

В България балетът на лед представя две от най-обичаните си представления – „Лешникотрошачката“ на Чайковски и „Пепеляшка“ на Прокофиев. Трупата е у нас под патронажа на Негово превъзходителство Ю.Н. Исаков, посланик на Русия в България и под ръководството на арт директора, главен хореограф, бивш солист на световноизвестния Мариински балет, заслужил артист на Русия Константин Расадин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here