S-образна стойка

0
969

S-стойкаS-образна стойка – знаете ли какво е това?

Реклама

Повечето от вас вероятно знаят. Това е любимата стойка на някои фотографи (вляво на снимката) и стойката, за която ни говорят още в ранно детство, особено в училище – че не трябва да седим на стола изгърбени и почти полегнали на чина. Това е и стойката, за която ние мъжете си мечтаем в компанията на някоя разкрепостена, сексапилна жена…

Дали обаче не познаваме S-образната стойка само в последния й вариант, забравяйки за уроците в училище?

S-образна стойка означава да стоим изправени – по този начин поддържаме естественото положение на гръбначния стълб, което е именно S-образно.

S-стойка

Защо неподдържането на правилната стойка е проблем?

Ако не поддържаме тази стойка всеки ден, лесно можем да си докараме болки в гърба. Според моите наблюдения това е добре позната болка за хората, чиято работа е свързана с тежък физически труд или с прегърбено седене пред компютъра на работното място, особено ако тези хора не посещават поне веднъж седмично фитнес залата.

Да поддържаш S-образна стойка на работното място наистина е малко неудобно и трудно, особено ако човек не е свикнал. Но ако не се стараете поне от време на време да отделяте време за правилна стойка, то вие всеки ден съдействате за неправилната (разликата се вижда на снимката горе).

Какво правим, ако вече имаме болки в гърба и неправилна стойка…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here