Професионалната фитнес зала

0
396

ФитнесПрофесионална фитнес зала: що е то и има ли почва в България?

Реклама

Под професионална и пълноценно оборудвана фитнес зала в повечето случаи се разбира фитнес зала с лъскави фитнес уреди и висока цена.

Има уреди, при които като че ли повече се залага на дизайна, отколкото на качественото и безопасно изпълнение на упражненията, но въпреки всичко те се водят професионални. Разликата може да се забележи от професионалистите.

Ако пък уредите са наистина професионални, то сещате ли се кое не е наред в повечето случаи?

Ако не се занимавате професионално с фитнес, и през ум няма да ви мине.

По мои наблюдения това е подът във фитнес залата.

Теракот, балатум, ламинат, дърво и разни луксозни настилки обикновено са присъщи на луксозните фитнеси. Определено е красиво, но те са подходящи за кафе, ресторант, хотел, а не за фитнес.

Теракотът – определено не е за фитнес зала. Ако аз внимавам да не изтърва някой диск, бъдете сигурни, че рано или късно някой друг ще го направи. А сблъсъкът на теракот с желязо е жесток и няма да гледат с добро око на вас, въпреки че в случая вие вина нямате.

Ламинатът и балатумът – красиви, но хлъзгави. Особено неподходящи са за изпълнение на движения като клек с щанга на рамене, напади и мъртва тяга. Ако с тежка щанга на рамене се приплъзнете, вероятността от контузия е голяма.

Виждал съм как за малко човек с щанга на рамене щеше да направи шпагат поради хлъзгавия под. Смешно за някои, но всъщност много страшно!

Дървен под – без коментар!

А като споменах за мъртва тяга…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here