Професия културист

0
1228

Културист

Реклама

Преди време, в статията „Цената на атлетичното тяло”, ви бях обещал, че ще обърна внимание на една интересна тема: колко струва да си професионален бодибилдър.

Професионалният спортист се различава от останалите трениращи в залата не само по това, че изглежда перфектно, а и по това, че именно това е неговата професия.

Инвестицията в тялото на професионално ниво обаче не е никак малка. Около 5000 лева – това е минимумът, с който може да се започне подготовката на един културист.

За мъжа, който посещава веднъж или два пъти фитнеса и се храни 2-3 пъти на ден, това звучи като напълно абсурдна сума. Затова се заех да проуча въпроса, като взех интервю от един от терминаторите в професионалните бодибилдинг среди. Той е многократният балкански и републикански шампион по бодибилдинг, той е човекът, който през 2000 г. ме подготви за първото ми състезание по културизъм. Той е Галин Коларов.

Галин КоларовЕто и интервюто с него, което отдавна планирам за Vratovrazka.bg:

Мартин Гергов: От колко време се занимаваш с бодибилдинг?

Галин Коларов: Тренирам от 1991 г., а започнах да се състезавам през 1996 г., когато бях приет и в Национална Спортна Академия.

М.Г.: Какво е професионалният спорт за теб?

Г.К.: Начин на живот, различна гледна точка и самооценкa.

М.Г.: Каква е най-голямата сума, която си използвал за подготовка за състезание?

Г.К.: Който си мисли, че културизмът е евтин спорт, жестоко се заблуждава. 8000 лева за пет месеца подготовка… и не ми бяха достатъчни!

М.Г.: Как става намирането на спонсори в България?

Г.К.: Изключително трудно.

М.Г.: Какво е мнението ти за жените културистки – добри ли са в леглото?…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here