Пости и фитнес

0
324

Пости
Снимка: sxc.hu

Реклама

Привържениците на традициите са запознати с постите. В случая говорим за Великденските (Великите) пости, които тази година са от 2 март до 19 април.

Според писанията по време на постите не трябва да се приемат храни от животински произход и не трябва да се прави секс. Целта – духовно и телесно прочистване. А дори за онези, които не се придържат към традицията, постите са възможност за влизане във форма за лятото – поредната „прочистваща” диета.

Дали това наистина е една прекрасна възможност?

Всъщност липсата на животински продукти и секс дори за кратък период като този може да има негативни последици, особено ако сте активни във фитнес залата и още повече ако сте професионален спортист. Освен това килограмите, които може би ще свалите чрез постене, няма да задоволят изискванията ви.

Иначе казано, когато става дума за пости, аз казвам: „Не! Твърдо не!”

Липсата на животински продукти във всекидневното ви меню означава липса на така важните за мускулите ни белтъчини. По-точно, на незаменими аминокиселини, които организмът ни не може сам да синтезира и трябва да си набавя отвън именно чрез животинските храни. Така че загубата на килограми може да се окаже загуба на мускулна тъкан, което не е никак здравословно.

Затова, ако сте решили да се занимавате сериозно с бодибилдинг и да покачвате мускулна маса и същевременно да постите, не си го и помисляйте.

Прочистването и секса…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here