Още 15 суперхрани

0
280

Сладки картофи13. Сладки картофи

Реклама

Тази относително непозната по нашите ширини храна е една от най-полезните. Смята се, че тя предотвратява диабета и ефекта на пасивното пушене. Освен това сладките картофи (наричани още батати) съдържат глутатион – антиоксидант, който може да подобри метаболизма, да повлияе добре на имунната система и да предотврати Алцхаймер, Паркинсон, чернодробни заболявания, рак, инфаркт, инсулт.

Достатъчен е по един сладък картоф на ден.

Ленено семе14. Ленено семе

То е богато на протеини и фибри. Лененото масло е богато на алфа линолеични омега-3 мастни киселини, което го прави много полезно за сърцето. Лененото семе е полезно и за мозъка.

Една супена лъжица смляно ленено семе на ден е достатъчна. Може да се слага в овесени ядки и други подобни закуски, както и в кисело мляко.

Мляко с какао15. Мляко с какао

Може и да не ти се вярва, но млякото с какао, което най-вероятно си обичал като малък, е полезно. То е добра идея за напитка след тренировка, защото съдържа протеини, които помагат на мускулите да се възстановят. Също така, то увеличава нивата на калция и на витамин D, което е важно за здравето на хрущялите и ставите. Смята се, че млякото с какао помага и за възстановяването на глюкозата в мускулите след тренировка.

Още: 15 суперхрани

снимки: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here