Още 15 суперхрани

0
280

Хляб10. Пълнозърнести храни

Реклама

Пълнозърнестите храни – овесено брашно, пшенично брашно, ечемик, кафяв ориз – са с високо съдържание на фибри, които успокояват възпалените тъкани и същевремено поддържат сърцето силно, а червата – здрави.

За да си сигурен, че хлябът, който купуваш, е пълнозърнест, погледни етикета. Ако не е пълнозърнест, най-вероятно ще има високо съдържание на мазнини.

Добро количество е две филии пълнозърнест хляб на ден.

Бадеми11. Бадеми

Бадемите дават енергия и помагат за намаляване на лошия холестерол в организма. Това е възможно благодарение на растителните стероли. Бадемите намаляват и кръвната захар и затова са добри за диабетици. Те са богати и на аминокиселини, които увеличават нивата на тестостерона и помагат за растежа на мускулите.

Най-добре е бадемите да се консумират необелени, защото обвивката им е богата на антиоксиданти. На ден може да се яде по 1/3 чаена чаша бадеми.

Ананас12. Ананас

Ананасът е истински коктейл от витамини, антиоксиданти и ензими, което го прави много добро средство срещу възпаления. Смята се, че той помага и за предотвратяване на рак на дебелото черво, артрит и дегенерация на жълтото петно в ретината.

Ананас може да се похапва два-три пъти седмично, по половин чаена чаша.

Сладки картофи, ленено семе и мляко с какао…

 

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here