Неизбежно ли е преяждането по празниците

0
361

Празнична маса

Реклама

Декември вероятно е месецът, в който хората трупат най-много килограми. През зимата по принцип се движим по-малко и хапваме повече, а празниците правят положението още по-лошо.

Неизбежно ли е преяждането по празниците и отеснелите панталони през януари?

Не е неизбежно, особено ако познаваш опасността и се подготвиш за нея. За тази цел Vratovrazka.bg ще те подготви отрано с всичко, което трябва да знаеш, за да останеш в добра форма през празниците.

1. Подготви се, че ще има много храна

Коледно парти с колегите, гости при приятели, вечеря със семейството – поводите за похапване ще са много през следващия месец. Затова приеми, че ще има много храна и се опитай едновременно да й се насладиш – все пак похапването е и удоволствие – и да не прекаляваш.

2. Недей да гладуваш

Да не ядеш цял ден преди богата вечеря не е добра идея. Това няма да намали количеството храна, което ще погълнеш вечерта, напротив.

3. Но все пак се подготви

Ако обаче знаеш няколко дни предварително, че ще ходиш на гости на някого, където ще има твърде много и твърде вкусна храна, подготви се, като намалиш хапването предишните дни. Не е нужно да е с много, малкото намаление също ще има ефект.

4. Движи се

Това е принципно най-добрият начин да неутрализираш вредния ефект на празничното ядене. Намирай време за спорт, особено около дните с повече хапване.

5. Опитай се да си умерен

Това не е лесно, когато става дума за вкусни празнични храни. Но все пак пробвай да приложиш това правило през празниците – опитвай от всичко по малко.

Очаквай още по темата!

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here