Напитките и добрата ти форма

0
268

Чай

Реклама

За да си във форма, не е важно само какво ядеш, но и какво пиеш. Това важи особено много за хората, които обичат подсладени напитки, които неусетно добавят калории към дневното им меню.

Проблемът с подсладените напитки е, че те не ни засищат, а същевременно съдържат значителни калории. Повечето сладки напитки са и много вкусни и това, заедно с липсата на засищане, ни кара да искаме да пием все повече и повече от тях.

Решението: вода

Много хора не пият достатъчно вода, което, ако добавим повишена консумация на сладки напитки, не е никак добре за здравето и добрата форма. Колкото по-често утоляваш жаждата си с вода, а не с газирана напитка, толкова по-добре за теб. Не забравяй, че мускулите са близо 80% вода.

Какво друго освен вода?

Чай

Това не случайно е една от най-популярните напитки в света.

Чаят съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат на организма да избегне сърдечни проблеми. Смята се, че антиоксидантите имат и противораково действие.

Освен това чаят няма калории, ако се пие неподсладен. Ако избереш да си купиш готов студен чай, внимателно чети етикета, защото някои готови чайове съдържат твърде много захар. За да прецениш най-добре, имай предвид, че 4 грама захар се равняват на едно малко пакетче или на една бучка захар.

Кафе

Подобно на чая, неподсладеното кафе на практика няма калории, а съдържа някои доста полезни вещества.

Забеляза ли ключовата дума в горното изречение? Ако не си, тя е „неподсладено”.

Няма лошо отвреме навреме да пийваш кафе със захар, капучино или някакъв друг подобен специалитет. Само че имай предвид, че захарта в тези напитки не е малко и че хората, които пият подсладени напитки с кафе, приемат повече калории дневно от онези, които пият кафето си чисто. Също така кафетата с мляко, захар, сметана и разни други екстри често съдържат някаква вариация на захарен сироп, който бавно, но сигурно подкопава успехите ти във фитнеса.

И не забравяй – дори и с неподсладеното кафе не трябва да се прекалява.

Не всички напитки обаче са помощници при поддържането на добра форма. Има и такива, с които трябва да внимаваш.

Виж кои са те…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here