Най-мъжкият спорт на планетата

0
488

На ринга

Реклама

Спомням си времето, когато бях в трети клас. Първият спорт, към който проявих голям интерес, бяха източните бойни изкуства.

Бях изгледал всички филми с Брус Лий и монасите от Шао Лин. Дори си имах подобно облекло, каквото каратистите и монасите от филмите използваха в битките си. Имах си и цял арсенал ръчно изработени оръжия като звездички, използвани от нинджите, малки ножове за забиване, копие, лък, тояга от дрян, нунчаку и други.
Като гледах филмите, имитирах ударите, които наблюдавах. Трошах керемиди с голи ръце, както и правех демонстрации на приятели и така, без да искам, се е стигало и до свободни улични боеве, при които сме използвали различни стилове.
Но какво всъщност представляват свободните боеве и колко бой трябва да изядеш, за да влезеш във форма? Колко калории можеш да изгориш по време на една такава тренировка? На тези въпроси и на много други ще ни даде най-точен отговор човекът, с когото не ви препоръчвам да се сбивате дори и насън, българинът – многократен носител на титли в свободните боеве.

Представям ви едно фитнес интервю в свободен стил с един от терминаторите в ММА Станислав Недков!

 

Мартин Гергов: Разкажи ми нещо за себе си!

Станислав Недков: Роден съм през 1981 година в град Велико Търново. От 10-годишен започнах да тренирам борба свободен стил в родния ми град. По-късно се записах и в Спортното училище, където доста години тренирахме заедно с Калоян Махлянов-Котоошу, Радослав Великов (световен шампион от 2006 г.) и още доста талантливи момчета, които за съжаление вече не се състезават.

Със свободни двубои започнах да се занимавам през есента на 2005 г. Досега съм участвал в 18 мача, като съм спечелил всичките.

През декември 2008 г. бях поканен в Япония да взема участие в турнир, организиран от легендарната федерация Pancrase, където първите си мачове са изиграли легенди като Федор Емелианенко, Гегард Мусаси, Франк Шамрок, Джош Барнет, Бас Рутен и др. Мачът срещу японеца Масаюки Коно (видео от мача – на последната страница), който спечелих за 1минута и 35 секунди, бе наблюдаван от президента на Sengoku (една от най-големите федерации по ММА в света), който веднага след мача дойде лично да ме поздрави и заедно с президента на нашата федерация Бушидо г-н Камен Попов и моя треньор Георги Делчев бяхме поканени на следващия ден в централата на Sengoku, където ми бе предложен контракт.

На 2 май в Токио изиграх първия си мач в Sengoku пред близо 15 000 души. Явно ги бях стреснал доста с бързата си победа през декември и за първия ми мач в Sengoku ми пуснаха едно от големите имена в ММА – Травис Виуф, с впечатляващите 66 мача, от които 54 победи. Мачът завърши с победа за мен в 0,42 минути на третия рунд с ТКО (технически нокаут) и бе наблюдаван от моя приятел Котоошу, който дойде да ме подкрепи.

Станислав Недков и Калоян Махлянов

С Калоян Махлянов-Котоошу

М. Г.: Какво представлява ММА?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here