На чаша протеинов шейк с г-ца Родригес

0
272

ПротеинПротеините (белтъчините) са изключително важни за поддържане и изграждане на мускулите ни. Те са градивните блокчета, без които не можеш да изградиш масивна мускулатура като на Конан Варварина, нито пък да поддържаш релеф.

Реклама

Богати на белтъчини са животинските храни – пилешки и телешки филета, яйца, риба и т.н. За предпочитане e белтъците да са от животински произход, защото те са изградени от аминокиселини с разклонена верига (незаменими аминокиселини). В състава на растителните протеини те липсват, което ще рече, че тези белтъци не се усвояват пълноценно.

След като приемете белтъчини, те се разграждат до аминокиселини и се усвояват от тялото ви. При липса на достатъчно протеини мускулите изпадат в катаболно състояние. Това означава разграждане на мускулна тъкан, забавяне на възстановяването и т.н.

С днешния забързан начин на живот да се храниш пълноценно, набавяйки си всички необходими хранителни вещества, е много трудно, за някои дори невъзможно.

Всъщност обаче е възможно.

Обичате ли шейкове? И по-точно протеинови шейкове?

Ако в храненето ви не присъстват достатъчно белтъчини, задължително добавете към режима си високобелтъчни шейкове.

Те са няколко вида – суроватъчен, яйчен и комбиниран. Те са с различни протеини с различен период на усвояване. Суроватъчният (разгражда се най-бързо) е най подходящо да се приема преди и след тренировка. Останалите са за през деня. Комбинираният е най-добър за вечер, преди лягане.

Шейковете са изключително подходящи за сутрешна или следобедна закуска, особено когато нямаш апетит или пък си прекалил с алкохола предишната вечер.

Как е на вкус протеиновият шейк?

Той може да бъде безвкусен, вкусен, както и изключително вкусен. Толкова вкусен, че да се пристрастите към него!

А приготвянето на наистина професионален шейк си е цял ритуал.

Именно затова аз се обърнах към специалист по шейковете. И по-точно към едно момиче, в което кипи гореща испанска кръв…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here