Мотивация за диета

0
318

7. Намери си съмишленик

Реклама

Ако всички около теб ядат нездравословни и калорични храни, да спазваш диета е почти невъзможно. Затова, ако намериш някого, който има подобни цели и също е на диета, ще ти е доста по-лесно. Можете например да се храните заедно.

Празна чиния8. Не тръгвай с нагласата, че ще гладуваш

Защото няма да гладуваш. Каквато и диета да избереш, тя трябва да ти дава достатъчно усещане за ситост, за да можеш да изпълняваш всекидневните си задължения, без да мислиш за храна през цялото време и без стомахът ти да къркори. Вече споменахме и че гладът дори не е ефективен в дългосрочен план. Затова, ако нагласата ти е позитивна и наричаш диетата „здравословен хранителен режим”, ще ти е много по-лесно да се ограничаваш.

9. Поздравявай се с малките успехи

Напълно нормално е в началото на диетата да губиш повече грамчета, след това изведнъж да спреш. Това често е момент, в който имаш желание да се откажеш, което е грешка. Спирането на процеса не значи, че диетата не действа. Затова, вместо да се отказваш, поздрави се с успеха, който си постигна досега. Ако има още път до целта, която си си поставил, продължавай с диетата, а ако не – внимавай да запазиш резултатите, за които си се трудил.

10. Погледите на жените

Разбира се, че дамите си падат по интелект и чувство за хумор. Но и нямат против привлекателен външен вид. Затова, ако изпаднеш в моментно разочарование и ти се прииска да спреш с всякакви диети, представи си как всички жени се обръщат след теб на улицата с погледи, които казват: „Как само му стои тениската! Ами панталонът? Направо ми се иска да го съблека!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here