Мотивация за диета

0
318

Кантар3. Оценка на резултатите

Реклама

В този смисъл, радвай се на малките резултати. Ако се депресираш, че сваляш прекалено бавно, това е най-сигурният път към нарушаването на диетата. (Другият вариант е диетата ти да не е избрана добре за твоя организъм и твоите цели.)

4. Представяй си целите си

Визуализирай мазнините, които искаш да премахнеш. Може би като ги няма, онзи панталон, който толкова обичаш и който ти е отеснял, ще ти стои доста по-добре? Или пък ще можеш да носиш онази прилепнала тениска, която приятелката ти ти подари за Нова година? Ако си представяш резултатите, ще видиш съвсем нагледно, че усилието си заслужава.

5. Не се поддавай на самоилюзията „Само веднъж”

Няма такова нещо като единично прегрешение. В момента, в който бръкнеш в пакета чипс или някакъв друг синтетичен боклук, наречен „снакс с вкус на пиле с картофи”, очаквай да бръкнеш пак и пак.

6. Не се предавай лесно

Дори да си се изкушил от тортата на колегата, който има рожден ден и черпи всички в офиса, това не трябва да е краят на диетата. Много често при първото прегрешение хората си казват: „Така и така изядох това парче торта, провалих се, да взема да обядвам с няколко бургера.” И всичко, постигнато до момента, губи смисъл.

7. Намери си съмишленик…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here