Как Хенри Кавил стана Супермен

0
2199

Супермен

Реклама

Той се казва Хенри Кавил и е новият Супермен, когото ще гледаме в „Човек от стомана” (филмът излиза в края на седмицата).

Да влезеш в ролята на „човек от стомана” не е лесно. Това е физическо предизвикателство, включващо много тренировки и специален хранителен режим.

Но пък Хенри Кавил е имал летящ старт – още за един от предишните си филми, „Войната на боговете”, в който играе Тезей, той е в доста добра форма. В едно интервю по повод този филм той споделя перфекционизма си по отношение на физическата форма, като казва, че шест плочки не са достатъчни и че смята да покаже осем.

Плочките са нещо, за което съвременните кино технологии могат да дадат едно рамо, но за Хенри Кавил това не е вариант – той е държал за ролята на Супермен всичко да си е естествено и да не му рисуват мускули.

Напред и нагоре

Като го гледаме сега, изглежда доста трудно за вярване, че прякорът му като малък бил „Дебелият Кавил”. Понеже бил дебел.

След това се превърнал в актьора с най-малко късмет в Холивуд.

През 2006 г. за малко му се разминава да играе Супермен в „Супермен се завръща”.

През същата година излиза „Казино Роял” – първият филм за Джеймс Бонд с Даниел Крейг. Всъщност последният избор на създателите на филма за ролята на агент 007 е бил между Даниел Крейг и Хенри Кавил. Режисьорът предпочитал Кавил, но продуцентите предпочели да изберат малко по-възрастен Бонд. Две години по-късно Кавил се разминава с главната мъжка роля в „Здрач”, този път защото той е прекалено възрастен.

Точно като на кино обаче, дебелото момче без късмет се превръща в супергерой, най-после взимайки ролята на Супермен.

За да изглежда като „човек от стомана” обаче, му се налага доста да се поизпоти.

Как Супермен е станал Супермен – с много пот и по 5000 калории на ден…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here