Как да спреш газираните напитки

0
347

Кен с напитка

Реклама

Защо да ги спираш?

Газираното е вредно – това всички сме го чували. Защо обаче?

Газираните напитки (тези, които не са диетични) съдържат високофруктозен царевичен сироп, който увеличава количеството мазнини, които тялото ти складира. Това увеличение може да е дори двойно според датски учени.

Диетичните обаче не са здравословна алтернатива – проучванията за връзката между диетичните напитки и здравето са в най-добрия случаи противоречиви.

Според проучване на университета в Маями, ако всеки ден пиеш сладки газирани напитки – диетични или не, – това води до увеличаване на риска от сърдечни заболявания с 43%.

Как да спреш?

ОК, наясно си, че газираното е вредно за теб, обаче ти е трудно да се откажеш от него. Пробвай следните няколко стратегии.

Започни с намаление

Ако ти е трудно да спреш изведнъж, съсредоточи се върху това да намалиш количеството газирани напитки, които приемаш. Не си поръчвай второ газирано, след като си изпил първото. Поръчай си минерална вода. Експертите казват, че отказването от вреден навик е по-лесно, ако го замениш с полезен. Затова, вместо да не пиеш нищо, пий вода или друга здравословна алтернатива.

След това започни да намаляваш постепенно количествата, докато спреш да пиеш газирано всеки ден.

Избягвай механичното пиене

Ако имаш навика да държиш бутилка с нещо газирано на бюрото си или в хладилника си или пък да пиеш винаги, когато гледаш филм, това увеличава вероятността да пиеш повече. Махни изкушението, за да ти е по-лесно. Ако нямаш газирано в хладилника, а ти се припие, ще трябва да ходиш до магазина. Необходимостта да направиш това усилие ще ти помогне да се откажеш да пиеш. Идеята е сам за себе си да направиш трудно пиенето на огромни количества газирано.

Не забравяй защо го правиш

Всичко това е с цел да направиш храненето си по-здравословно, да подобриш състоянието на организма си и да поддържаш по-добра форма.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here