Как да се движиш повече

0
257

Писта за бягане

Реклама

Ясно е, че си много зает. Това дори е меко казано. Работа, учене, приятели, приятелки, деца, родители, домашни любимци – това са само част от нещата, които най-вероятно запълват дните ти.

И често едно нещо остава пренебрегнато в забързаното ежедневие – физическата активност.

А дори и когато имаш време и си свободен от задължения, често решаваш, че има по-приятни неща от това да се блъскаш във фитнеса или да тичаш за здраве. Да отидеш да гледаш най-новия филм, да изгледаш световното или някое друго спортно събитие или да се видиш с приятели – тези неща много често са с предимство пред тренировките.

Не че не знаеш, че движението е полезно за здравето ти. Именно защото го знаеш, най-редовно си обещаваш как ще ставаш да тичаш от утре и как следващата седмица си взимаш карта за фитнес. Само че някакси все се оказва, че имаш нещо друго за вършене точно по същото време.

А няма ли начин, без да отделяш специално време, да се движиш повече? Всъщност има. Ето 4 неща, които можеш да направиш:

1. Паркирай надалеч

Не е задължително да търсиш място за паркиране, което е максимално близо до входа на магазина или на офиса ти. Ако паркираш малко по-надалеч, това ти дава възможност за допълнително ходене пеша, което може и да не е много, но е по-добре от нищо.

2. Смени асансьора със стълбите

Това също е малка промяна, която обаче е някакво начало. Вместо да се возиш по ескалатори и асансьори, пробвай да вървиш по стълбите.

3. Използвай обедната почивка

Вместо да седиш пред компютъра, използвай почивката, за да излезеш навън. Може да е съвсем малко, но една разходка от 10 минути едновременно ще изгори малко калории и ще те разнообрази – не е необходимо по цял ден да гледаш компютъра и стената зад него.

4. Използвай рекламите

Мразиш когато прекъсват любимото ти предаване за реклама? Използвай прекъсването по най-добрия начин – като легнеш за една серия лицеви опори или коремни преси. Така досадните минути ще минат по-бързо, а ти ще си направил нещо добро за себе си.

Опитвай се да намериш време

Колкото и да е полезно да вмъкнеш тези няколко неща в ежедневието си, това не значи да не правиш планове за фитнес и тичане. Тези 4 идеи са за допълнително раздвижване, а не за основно. Недей да отлагаш по-изморителните и по-полезни дейности, за да може не само да изглеждаш добре, но и да се чувстваш добре.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here