Как да изгаряш повече калории

0
323

Паста

Реклама

Ако се храниш правилно и намираш време да се движиш, значи си покрил основните условия за добра форма. Има обаче и няколко лесни начина да увеличиш допълнително броя на калориите, които изгаряш всеки ден. Те не изискват много време, а имат голям ефект.

1. Приемай достатъчно протеини, но не се отказвай и от въглехидратите

Като увеличиш количеството на протеините, които приемаш, бързо и лесно ще ускориш метаболизма си.

Причината – всеки път, когато ядеш нещо с повечко протеини, тялото ти изразходва калории за самото разграждане на протеините.

Въпреки безспорното значение на протеините за здравословното хранене и за трупането на мускули, не трябва да забравяш и за въглехидратите. Ако приемаш твърде малко от тях, това ще забави метаболизма ти и ще намали ефекта от тренировките ти.

Причината – приемът на въглехидрати е свързан с функцията на щитовидната жлеза. Затова недостатъчният прием ще намали нейната ефективност и ще забави процеса на горене на калории.

Разбира се, въглехидратите, които приемаш, трябва да са здравословни, а не да идват от захарни изделия и бял хляб.

2. Използвай всяка възможност, за да се движиш

Дори и да си успял да вмъкнеш ежедневната тренировка в графика си – браво на теб!, – пак можеш да увеличиш допълнително изгарянето на калории, като използваш всяка свободна минута, за да се движиш.

Дългите периоди, прекарани в седнало положение, водят до намаляване на скоростта на метаболизма. Т.е., изразходваш по-малко калории.

Ако работиш на бюро, на всеки един или дори половин час е добре да ставаш за няколко минути, за да се раздвижваш. Това може да звучи като много малко усилие, но то се натрупва и в крайна сметка има ефект.

Друг много добър начин да използваш пет свободни минути е да направиш 20 лицеви опори, няколко клякания, няколко коремни преси или, ако имаш лост, няколко набирания. Тези кратки упражнения не само ще увеличат общия брой калории, които изгаряш на ден, но и ще те направят по-свеж и по-енергичен. А и са тренировка за мускулите.

Сън, книга и полезни храни…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here