Фитнес съветите на Джейми Фокс

0
1268

Джейми Фокс в "Джанго без окови"

Реклама

Джейми Фокс обикновено тренира или с един от своите приятели – актьора Тирин Търнър, – или с треньора си Джак Менсън, който е бивш треньор на баскетболния отбор New Orleans Hornets. Менсън е работил с Джейми Фокс за ролята му в “Джанго без окови” и двамата си пасват много добре.

И тъй като Джейми Фокс обича да играе баскетбол, два пъти седмично треньорът му включва баскетболни тренировки в обичайната тренировъчна програма. Те повишават подвижността и издържливостта.

Баскетболните тренировки включват тичане между различни точки на баскетболното игрище. Този тип кардио тренировка е по-приятен от тичането на бягащата пътечка и предполага по-добра мотивация.

Друга част от тренировката са упражненията с тежести, които продължават 45 минути.

Храненето безспорно е другото важно нещо, чрез което се поддържа добрата физическа форма.

Джейми Фокс е известен с това, че успява да пригоди тялото си към различните роли, които е играл през годините, и го постига както с подходящите тренировки, така и със съответното хранене.

Актьорът споделя, че яде много чиста храна с ограничено количество въглехидрати и щедри количества фибри и протеини.

Закуската му обикновено се състои от препечени филии, плодово желе, пуешки бекон и портокалов сок. Ако му предстои тренировка, няколко часа след закуска актьорът пие протеинов шейк и хапва сандвич. След това, 45 минути преди тренировката – още един шейк.

Веднага след тренировка следва добавка с аминокиселини, а 45 минути по-късно – още един протеинов шейк. След това – лека закуска.

Вечерята е лека, например риба и зеленчуци.

“Всичко се свежда до приемане и изразходване на калории,” казва Джейми Фокс и добавя: “Понякога лъжа малко по отношение на храненето, но след това трябва да си скъсам задника от тренировки.”

Колкото и да е важно за един актьор да изглежда добре, Джейми Фокс споделя, че тренировките и здравословното хранене са важни не само за добрата физическа форма. “Иначе нямаше да имам тази енергия,” казва той и добавя: “Чувствам се освежен, чувствам се млад.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here