Сладоледът и добрата ти форма

0
398

Сладолед на клечка

Реклама

Какво е сладоледът

Различните сладоледи имат различно процентно съдържание на основните съставки, но най-общо казано сладоледът се състои от мляко, сметана и захар. Към тях често се добавят плодове, шоколад под някаква форма, овкусители, оцветители, подобрители, аромати, консерванти и т.н.

Какви хранителни вещества съдържа сладоледът

Както се сещаш, витамините и протеините са пренебрежимо малко. Основното са въглехидрати и мазнини.

Една топка ванилов сладолед (около половин чаена чаша) съдържа около 140 калории. Повечето идват от захарта и наситените мазнини. Ето какво още има във въпросната топка (която се равнява на 64 грама):

– 140 калории
– 70 калории от мазнини
– 8 грама мазнини, от които 5 грама наситени
– 16 грама въглехидрати
– 13 грама захари
– 3 грама протеини
– 30 милиграма холестерол
– 50 милиграма натрий
– 6% витамин А
– 10 % калций
– 0 грама фибри

Да се откажем ли от сладоледа?

Въпреки високото съдържаните на мазнини и захари умерената консумация на сладолед може да е полезна за добрата форма. Причината е калцият.

Според някои изследвания той се отразява добре на хората, които се опитват да отслабнат. Също така, калцият може да се отрази благоприятно на сексуалния ти живот. Според Сара Брюър, автор на книги за увеличаване на либидото, калцият може да направи оргазмите ти по-интензивни, тъй като мускулите, които контролират еякулацията, се нуждаят от калций, за да се съкращават правилно.

Ключът е умереността

Ако отвреме навреме си позволяваш по малко сладолед, това само по себе си не би трябвало да навреди на формата ти.

За да намалиш калориите, които приемаш със сладоледа, откажи се от разните добавки и заливки, от бисквитките и т.н. За да си най-спокоен, яж обикновен ванилов сладолед. Недей да се тъпчеш, но и недей да се отказваш от едно от най-летните удоволствия.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here