Храни с отрицателни калории

0
340

ДоматиПохапването е голям проблем, ако искаш да свалиш или просто да не качваш килограми. Да кажем, че можеш да контролираш количествата, които ядеш на закуска, обяд и вечеря. Да, но когато седнеш да гледаш мач или филм и захрупаш нещо или ако имаш навик да похапваш, докато учиш, четеш, работиш и т.н., всичко заминава на кино.

Реклама

За такива случаи можеш да си избереш от нашия списък на храните с отрицателни калории. Ако вместо пакетче чипс, фъстъци или бисквити предпочетеш някоя от тези храни, хем ще можеш да си похапваш, хем няма да добавяш калории към дневното си меню. Е, вкусът няма да е същият, но никой не е казал, че добрата форма не иска жертви.

Голяма част от плодовете и зеленчуците – това са с две думи въпросните храни. По-подробен списък – накрая.

Как работят тези храни?

Няма храна, която да не съдържа калории. Изброените тук не правят изключение. Но тяхното смилане отнема повече калории на организма, отколкото те самите съдържат. Причината е, че процесът по извличане на калории от тези храни е по-труден и затова на организма му се налага да поработи повечко над тях, като по този начин хаби енергия. И то повече енергия от приетата чрез въпросната храна.

Важно: разбира се, ако се ядат само такива храни, това води до липса на необходими хранителни вещества и до здравословни проблеми. Идеята е да похапваш от този списък, ако ти се хрупа нещо между основните хранения, а не вместо тях.

Също така, можеш и да вмъкнеш храните от този списък в основните си ястия.

Ето ги и част от въпросните храни с отрицателни калории…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here