Генетика и фитнес

0
480

Анджелина ДжолиПерфектната, атлетична и с-с-секси фигура от край време е мечта и за мъжете, и за жените. Чрез нея едни свалят гаджета наред, други пробиват в живота, а трети просто си пият компота (или в повечето случаи – бирата) и мечтаят ли, мечтаят за атлетична фигура (както аз – за  Анджелина Джоли).

Реклама

Какво обаче наистина ни трябва, за да се сбъдне тази мечта (за хубавата фигура, не за Анджелина Джоли. Не че тя е лоша…)? Някои може би ще кажат „Секс и ябълки” или пък „Бране на краставици сутрин на гладно”! Или „Фитнес”! А не е ли всичко до ген?

Може би да, може би не. Нека се позадълбочим тогава по тематa.

Сексът и брането на краставици на гладно рано сутрин сами по себе си са чист вид аеробна тренировка (ако се правят с необходимата интензивност обаче!).

Така че, ако си напълно начинаещ, може да започнеш с нещо такова – примерно с брането на краставици. Ако обаче нямаш наблизо в квартала градинка или оранжерия… Хмм, трудна работа. Остава сексът, който си е една добра тренировка; и, естествено, фитнесът, който е още по-добра.

ДНКНего го има го във всеки квартал. И така, отиваш във фитнес залата и там виждаш разни хора, макар и единици, с изваяни като скулптури тела, които като че ли току-що са изскочили от корицата на лъскаво списание. Точно тогава си казваш: „Оооо, това е невъзможно, това е Божа работа!” (Т.е., генетика.) И в следващия момент започваш да усещаш как мечтата ти за атлетична и секси фигура започва да те напуска. СТОП!!! Не бързай да правиш обратен завой! Нека да видим първо що за чудо е това генетиката!

Генетика, от гръцки γεννώ (гено) – раждам, е наука за гените, наследствеността или, по-просто казано, от нея зависи до известна степен как ще изглеждаме. Определено ако родителите ни са слабички, но пък жилави като Брус Лий, то следва, че и нашата структура ще е почти като тяхната. Генът със сигурност е решаващ фактор, особено ако…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here