Фрескобол

0
788

Фрескобол

Реклама

Най-доброто място за този бразилски спорт е плажът. Е, можеш да го играеш и на поляна, но на плажа изглежда доста по-приятно.

Спортът е темата на това лято и въпреки че олимпийските игри вече свършиха, спортната тематика продължава да ни вълнува. А като става дума за спорт, който се е появил по плажовете на Бразилия, става още по-интересно. С една дума, комбинацията от „лято”, „Бразилия” и „спорт” е достатъчна, за да ни заинтругува и да ни накара да посъберем познания за въпросното бразилско изобретение.

За начало, малко история.

Фрескобол – така нарекли бразилците тази игра, която измислили през 40-те години на миналия век по плажовете на Рио де Жанейро.

Стига толкова история.

Какво ти трябва, за да играеш фрескобол?

Ракети за фрескобол1. Както вече казахме, плаж. В краен случай можеш да го замениш с поляна

2. Дървени ракети *

3. Гумена топка

4. Партньорка, за предпочитане по бански

* Най-вероятно дървените ракети са най-трудни за намиране. Не че не можеш да ползваш хилки за тенис на маса например, но тези са по-големи. Така или иначе, от нас идеята, от теб – логистиката.

Как се играе фрескобол

Целта на фрескобола не е да победиш противника си, а двамата заедно да успеете да задържите топката във въздуха възможно най-дълго, като си я подавате и я отразявате с ракетите.

Ако все пак става въпрос за състезание, печели тази двойка, която най-дълго е разигравала топката и при това я е разигравала с най-много стил, артистичност и умение. Колкото по-трудни са ударите, които отразяваш, толкова по-добре.

Двамата играчи трябва да застанат на около 6 метра един от друг, но това е само ориентировъчно. Както вече разбра, правилата на този спорт са малко хлабави.

Ето как се справят с фрескобол бразилците Жоао и Кити:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here