Фитнес по време на война

0
332


Фитнесът
– за част от нас той е неразделна част от живота. За други обаче той е нещо, за което все не остава време, сили, средства и т.н. Имайки предвид опита си в тази насока, мога да кажа следното:

Реклама

Здравословните проблеми са реална причина да не тренирате. В останалите случаи обаче причините са по-скоро оправдания. Време винаги има. По-скоро липсва мотивация и организация или просто мързелът надделява.

Може да отидете на фитнес рано сутрин (например преди работа) или вечер след работа. Лично аз съм ходил и в 01.00 ч. през нощта, когато съм нямал време през деня (за жалост обаче денонощните фитнеси в България още липсват, за разлика от САЩ например).

Ако все още си мислите, че наистина сте затрупани от много работа, изтощени сте психически и какво ли още не и не ви остават сили за нищо друго, ще дам следния пример:

Представяте ли си да сте на война и пак да отделяте време за фитнес?

Самолет

Може би ще кажете, че това пък вече е нечовешко или пък супер вманиачаване. Напротив – на това му се казва организация, която обикновено имат хора, доказали себе си в определена сфера, които съумяват да вършат по няколко неща едновременно, независимо от условията, пред които са изправени.

Ст. л-т В. Вълканов и М. ГерговВ тази връзка ви представям едно интервю, което проведох специално за vratovrazka.bg с един мой приятел, който е старши лейтенант в сухопътни войски и въпреки голямото напрежение успява да съчетае работата си с посещенията във фитнес залата, дори по време на мисия в Афганистан. Ето и интервюто със ст. л-т В. Вълканов:

В: Опиши се с няколко думи!

О: Съвсем нормален човек съм. Като военен държа на дисциплината, твърдостта, последователността и решимостта за постигане на целите. 

В: Военните на новото време отделят ли достатъчно време на формата си? Какви са твоите наблюдения в български условия?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here