С шейна на фитнес

0
304

 

Реклама

ШейнаЗа да си направите такава шейна са ви необходими: шейна (вземете си от старите моделчета), диск за лост за вдигане на тежести, здраво и дълго (4-5 метра) въже и колан за вдигане на тежести. (Виж снимката.)

Това упражнение се използва като част от тренировката при спринтьорите, но вие може да си го включите и като част от вашата тренировка, ако сте решили да тренирате на открито, на чист въздух в снега. Въоръжете се обаче и с подходящи обувки!

Ето ви една примерна тренировка с тази шейна:

Преди да започнете тренировката не забравяйте да разгреете много добре, особено когато е студено. За целта може да потичате леко 10-15 минути.

Зимна обувкаСлед това разгрейте и разтегнете цялото си тяло с общофизически упражнения от училище или казармата.

Тренировката е проста, но не никак лесна за изпълнение:

Серия 1: 100 метра спринт с празна шейна.
Серия 2: 100 метра с тежест от 5 кг.
Следват още 2-3 серии (може и повече в зависимост от тренираността) с увеличаване на на тежестта.

След 10 серии с 15-20 кг тежест (може и по-малко или повече) бедрата ви ще са тотално тренирани. Представете си само, ако постоянно правите спринт с тежест, какво ще стане след време, като си направите контролно засичане за време без тежест. Може би ще сте кандидат за следващите Олимпийски игри!

След като завършите всичките си серии с тежест, направете леко кросче за разпускане за 10-15 минути и разтегнете отново.

Това упражнение е прекрасно допълнение както към програмата ви за увеличаване на мускулна маса, така и към програмата ви за намаляване на подкожните мазнини. С него освен бедрата сериозно натоварвате и всички мускулни групи на корема.

И така, с това упражнение, до Коледните празници можете да станете един по-различен дядо Коледа: дядо Коледа на новото време – не с коремче и чувал, а с коремна преса и нестандартна тренировъчна шейна… В този вид определено повече ще се харесате на вашата Снежанка!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here