Фитнес на работното място

0
303

Фитнес на работното място

Реклама

Ясно е, че без да сме здрави, няма как да сме работоспособни. Затова в много американски и западноевропейски фирми има доста добри политики за насърчаване на фитнес заниманията на служителите.

Това става или като се дава на работниците да ползват няколко часа седмично от работното време за фитнес; или като се правят отстъпки за служителите или направо се раздават безплатни карти за ползване на фитнес зали. А някои фирми дори оборудват собствена фитнес зала в офиса, за да не се губи време в път. Други пък са още по-щедри и ангажират персонален фитнес треньор за своите подчинени!

Това е полезно и за двете страни. Служителят не губи време за физически упражнения и същевременно поддържа добра форма. Работодателят печели по-мотивирани и по-здрави служители, което означава по-висока продуктивност и по-малко болнични.

Преди няколко месеца аз реших да започна една инициатива, целяща подобни практики да се въведат и в България. Тя се казва „Фитнес на работното място”.

У нас, според мен, за да се направи нещо, трябва някой да ни задължи. Затова реших да отправя директно запитване към Парламента с идея да се гласува подобен закон.

Отговорът от тяхна страна:
” Уважаеми г-н Гергов,
Вашето предложение е препратено към Комисията по труда и социалната политика.
Успешен ден!
Пресцентър и връзки с обществеността“

Адвокат Незрет БабучевДали ще се предприеме нещо по този въпрос времето ще покаже. Междувременно аз реших да задълбая допълнително в темата и направих интервю с човек, който знае законите. А именно – адвокат Незрет Бабучев.

Вероятно го познавате като човека, който води делата на Федерацията на потребителите срещу различни енергийни компании, както и делото, в което над 1000 столичани съдят софийската „Топлофикация” заради ощетяващи ги сметки.

Какво каза той за моята инициатива…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here