Фитнес формата и тенът

0
251

Плаж
снимка: sxc.hu

Реклама

Лятото наближава с всеки изминал ден. Някои от нас трябва тепърва да влизат във форма, а други – да доиздялат формата си, за да бъдат наистина перфектни.

Ако смятаме, че сме изградили впечатляваща физика, на която още отсега ни завиждат трениращите в залата, то знаете ли какво още ни остава да направим? За да изглеждаме още по-привлекателни и с още по-релефни и сексапилни мускули, се нуждаем и от перфектен тен.

Ако сте гледали състезания по културизъм, навярно сте забелязали колко кафеникаво-златисти са състезателите. Дори понякога от решаващо значение за по-добро класиране е именно тенът, който те постигат чрез слънчеви бани или солариум и професионална тенова боя.

Ако мислите, че говоря празни приказки, направете следното. Направете си снимка без тен и след време си направете на същото място и на същата светлина (тя трябва да е достатъчно силна) снимка с тен и сами кажете на коя снимка се харесвате повече.

Тенът може да се постигне по различни начини – чрез излагане на слънце или с посещения в солариум. С второто обаче трябва да сте особено внимателни.

През юли 2009 г. Световната здравна организация (СЗО) постави солариумите в най-високата категория спрямо риска от развитие на рак на кожата. Според доклада на СЗО хората, които започват да използват солариум преди 30-годишна възраст, са изложени на риск от меланома, който е със 75% по-голям от този при хора, които не ходят на солариум. Меланомата причинява повече смъртни случаи от всички останали видове рак на кожата.

Още за солариумите…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here