Фитнес еволюцията на Скалата

0
300

Скалата

Реклама

Първата тренировка

През 1985 г. Дуейн Дъглас Джонсън, когото все още никой не нарича Скалата, за пръв път влиза във фитнес залата, за да тренира.

Не му се получава много добре.

13-годишното момче слага тежести от около 60 кг. и ляга на лежанката. Опитва се да вдигне щангата, но тя му се опъва и почти го смазва под тежестта си, смъквайки се на една страна. Срамът е огромен.

Футболът

През следващите няколко години обаче нещата се променят като на филм. В гимназията Дуейн се източва като гъба след дъжд и бързо достига ръст от 1,93 м. Междувременно тренировките му стават малко по-сериозни и в последната година от гимназията той успява да се възползва от все по-добрата си физическа форма – получава футболна стипендия от университета в Маями.

Покрай футбола (американски футбол тоест) му се налага да наблегне на силовите тренировки и това прави режима му още по-натоварен. По това време той вече тежи около 120 кг.

Перспективите за кариера в професионалния футбол обаче внезапно рухват, след като в последната си година в университета Дуейн получава травма на гърба.

Останалото, както казват, е история. И малко наследство.

Наследството и борбата

Бащата на Дуейн Джонсън, Роки Джонсън, е професионален борец. Родителите на майка му – Питър и Лиа Майвиа – са едни от най-известните професионални борци от Самоа. Доста от роднините му също са борци – двама от чичовците му даже са известни с прякора Дивите от Самоа.

С една дума, решението да се пробва в професионалния кеч не идва особено трудно за Дуейн. Това се случва в средата на 90-те.

Само че за тази цел му се налага малко да се прекрои…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here