Да изгорим мазнините до лятото – част 2

0
308

ХраненеВ първа част на „Да изгорим мазнините до лятото” обхванах тренировката, с която ще се борим срещу мазнините. Сега идва ред на нейната дружка – правилното хранене, – с която трябва да вървят ръка за ръка, ако искат бързо да приведат някой техен симпатизант в стройна и красива форма.

Реклама

Защо не можем без правилно хранене, щом тренираме усилено, може бе ще се запитат някои? Ще ви дам един прост пример: Ако карате един автомобил, без да му слагате качествено гориво, масло и т.н., частите му бързо ще се изхабят и не след дълго той ще спре или ще трябва да го водите на сервиз. С нас е същото, че даже и по лошо. Някои от нас могат с една ябълка и пакетче солети да работят на макс, да вършат сума други работи, че и на фитнес да ходят. Когато обаче това стане системно, негативните последствия за здравето ни стават страшни.

Какво обаче всъщност представлява правилното хранене?

Правилното хранене не е първата диета, която ще срещнете в някое списание (нямам предвид това) или форум. В някои от тях се обсъждат какви ли не диети – като започнеш отКартофи ЯБЪЛКА на ден, минеш на ЧАЙ, и на края ВАЙ-вай! Май така се получава. В голяма част от случаите под диета се разбира реално погледнато ГЛАД, което, както разбирате, е най-голямата грешка по пътя към красивото тяло.

Правилното хранене означава разнообразно приемане на висококачествени хранителни вещества, което ще рече: 4-5 хранения (през 3-3,5 часа) дневно, съобразени с вашите нужди.

Наблягайте на високобелтъчни храни от животински произход, ограничете простите въглехидрати (т.е., всички храни, съдържащи захар) и наситените мазнини. Не се лишавайте от сложните въглехидрати (зърнените храни), но и не прекалявайте. Те са добрите въглехидрати, които спомагат да се чувствате енергични, жизнени и психически стабилни.

Ако се нуждаете от нещо сладко…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here