Да изгорим мазнините до лятото – част 1

0
399

weightloss.jpgЛятото наближава с бързо темпо, а именно то е сезонът, в който ще трябва да захвърлим дебелите зимни одежди и да сложим нещо по-секси и подчертаващо фигурата ни. Тъй като през зимата метаболизмът ни се забавя, а и отделно покрай многото празници сме похапнали не най-здравословните храни, нормално е да сме сложили по някое излишно килце.

Реклама

Именно сега е последният влак, който трябва непременно да хванете, ако сте изтървали по една или друга причина другите – за да се приведете във форма за летния сезон, а и да впечатлявате загорелите красавици на плажа.

Така че аз съм машинистът, а влакът ви очаква. Да започваме!

Ако досега не ви се е случвало да спортувате или сте прекъснали от доста време тренировките си, ще ви препоръчам да не се впускате с максимална скорост към целта, тъй като все още се предполага, че сте неопитни и вероятността да се контузите е много голяма.

Затова започнете на принципа на пирамидата. Най-бързият начин да влезете бързо във форма (по-малък процент подкожни мазнини) е аеробната тренировка. Тя може да се практикува както във фитнес залата, така и на открито – в парка или на стадиона например. Аз ви препоръчвам да съчетаете и двете. Когато времето е хубаво, може да тичате на открито, по възможност на равен терен, но за целта е хубаво да се снабдите и с калориметър, за да виждате какво изгаряте. В добрите фитнеси няма да ви се налага да го носите, защото вече всяка съвременна пътека или велоергометър са снабдени с калориметър и всякакви други екстри, които подпомагат тренировката.

Като начало ще ви дам една примерна програма, с която, ако я спазвате, ще получите доста добри резултати, особено ако сте начинаещ. Желателно е преди изпълнението на програмата да се консултирате с лекар, ако имате здравословни проблеми, а също така и да ползвате индивидуален фитнес инструктор, който да е неотлъчно до вас и да следи за правилното изпълнение на упражненията.

Ето я и самата програма…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here