Най-добрите източници на протеини – част 1

0
843
Яйце

Виж още:

Реклама

Най-добрите източници на протеини – част 2

За какво са ти необходими протеините?

За балансираното и здравословно хранене са важни всички групи хранителни вещества. Протеините обаче често са в центъра на вниманието ни, защото именно те играят основна роля при премахването на излишните килограми и при трупането на мускули.

Всички тези хубави неща са резултат от способността на протеините да те засищат, като същевременно спомагат за възстановяването на мускулите ти след тренировка. А най-добрите протеинови храни – за които ще стане дума ей сега – осигуряват на организма ти и важни аминокиселини.

За да се възползваш максимално от качествата на протеините, най-добре е да приемаш по малко на всяко хранене. Равномерното разпределение на приема на протеини спомага за по-доброто им усвояване от организма.

А кои са най-добрите източници на протеини? Ето няколко:

1. Яйца

Спокойно можем да кажем, че те са най-добрият източник на протеини, включително и като се вземе предвид съотношението цена-качество. За максимална полза е добре да се консумират и жълтъкът, и белтъкът. Освен протеини, яйцата ти предоставят още цял куп полезни хранителни вещества.

2. Цедено кисело мляко

В сравнение с обикновеното кисело мляко цеденото има повече от всичко, включително и от протеините. Ако му добавиш някакви ядки или плодове, се получава много здравословна и приятна закуска.

Още полезни протеинови храни…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here