6 начина да се мотивираш да спортуваш

0
99

Баскетболен кош

Реклама

Да бъдем активни, да спортуваме и да се грижим за себе си – това са все неща, които ни се иска да кажем, че правим. Те обаче не са толкова лесни. Ако бяха, всички щяха да ги правят.

Мотивацията често е най-трудната част за онези, които водят заседнал начин на живот и не намират време и/или желание за спорт. Колкото и да сме наясно с важността на активния режим, за много от нас стресът, дългият работен ден и многобройните задължение се оказват непреодолими пречки.

Истината обаче е, че не са непреодолими и че колкото и да си зает, винаги можеш да започнеш да правиш нещо за себе си. Виж няколко начина да се мотивираш да спортуваш:

1. Не бъди прекалено строг със себе си

Ако водиш твърде заседнал начин на живот и ти е трудно да го промениш, то трябва да знаеш, че не си сам. Много малко са хората, които стават от леглото една сутрин, казват си „От днес се променям към по-добро”, слагат маратонките и тръгват да бягат.

Хората имат склонността трудно да променят старите навици, защото те са познати и удобни. Затова не се обвинявай, ако ти е трудно да промениш заседналия си начин на живот за един ден.

2. Мисли по този начин – малко е по-добре от нищо

Мислиш си, че няма смисъл от 10-минутна тренировка. А ти повече време в момента на можеш да отделиш. Затова решаваш, че няма смисъл да отделяш и 10 минути – те са крайно недостатъчни.

Всъщност е точно обратното – малко е по-добре от нищо. Даже е по-добре да започнеш с малко натоварване и малко време и постепенно да надграждаш.

Най-важното е да поставиш началото.

Не се обвинявай в мързел…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here