6 начина да ядеш по-малко

0
321

Ябълки

Реклама

Откъде се взеха тези няколко килограма в повече, които сякаш отказват да се махнат? Ако си задаваш този въпрос, ние сме тук, за да помогнем с отговора.

Движението и тренировките са задължителни за поддържането на добра форма, но има и няколко промени в храненето, които можеш да направиш, за да се отървеш по-бързо от досадните мазнинки, които скриват иначе перфектните ти плочки. С тези 6 трика ще накараш мозъка ти да си мисли, че си ял повече, отколкото в действителност си похапнал, и така по-лесно ще се отървеш от излишните килограми.

1

Първо – плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците съдържат много вода, въздух и фибри, които дават усещане за ситост. Ябълките например са всъщност 25% въздух и, докато се смилат, те произвеждат хормона GLP-1, който изпраща сигнали за ситост към мозъка.

За да се възползваш най-добре от тези свойства на плодовете и зеленчуците, е най-добре да ги ядеш преди хранене. Така ще постигнеш усещането за ситост по-рано и няма да се налага да компенсираш, като ядеш по-калорични храни след това.

Това, с което можеш да пробваш, е или една ябълка, или лека салата преди основното хранене.

2

Повече протеини

Протеините са по-засищащи от останалите групи храни – въглехидратите и мазнините. Според специалистите ако 20-30% от веществата, които приемаш, са протеини, това значително ще повиши чувството ти на ситост и така ще намали количествата храна, които консумираш.

Причината, поради която протеините са толкова засищащи, е, че те предизвикват производството на хормона PYY в мозъка. Този хормон е свързан с усещането за ситост. Допълнително чувство за пълен стомах дава и освобождаването на глюкоза в тънките черва, което също е резултат от консумацията на протеини.

Това е причината, поради която най-често основното ястие в едно хранене е протеиново.

Още начини да ядеш по-малко…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here