6 храни, които намаляват махмурлука

0
1222

Яйца

Реклама

Да се събудиш с главоболие, гадене и усещане за всемирна гадост не е най-приятното нещо на света. Тази мисъл обаче рядко ни осенява вечерта, докато пием незнайно кое поред питие. Осенява ни на сутринта, когато си казваме „Не трябваше да пия толкова…”

И тъй като разкаянието не лекува главоболие, време е да станеш и да се опиташ да премахнеш ефекта на иначе приятното снощно прекарване по друг начин – като похапнеш правилните неща.

Въпреки че най-лесното нещо е да закусиш с някоя мазна баничка, тя няма да ти помогне толкова, колкото тези 6 храни. Те имат специални свойства, които ги правят чудесно средство срещу махмурлук:

1. Яйца

Яйцата са много добро средство за детоксикация благодарение на съдържащия се в тях цистеин – аминокиселина, която разгражда токсините. Друго полезно нещо в яйцата в витамин В, който според някои изследвания помага за облекчаване на симптомите на махмурлука.

Джинджифил2. Джинджифил

Джинджифилът е добро средство срещу гадене. Също така, той има благоприятен ефект върху работата на храносмилателната система, която често страда след приемане на алкохол. Запек, газове, подуване, лошо храносмилане, повръщане – всички тези неприятни състояния се повлияват добре от малко джинджифил.
Как да го приемаш? Недей да гризеш корен от джинджифил, нито да го ядеш смлян с лъжицата. Най-добре го поръси върху някаква храна.

3. Време е за чаша кафе…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here