5 храни, които нямат място в хладилника ти

0
13697

Хляб с маргарин

Реклама

Движението и тренировките са важни за добрия ти външен вид и здраве, но колкото и да се потиш във фитнеса, резултатите няма да са толкова добри, ако не промениш някои вредни хранителни навици. Има храни, които имат способността почти да зачертват усилията ти, затова е добре да ги изхвърлиш от хладилника си. Ето някои от тях:

1. Маргарин

Ниската цена привлича в този тип продукти, но ефектът, който те имат върху тялото ти, не си струва пестенето.

Маргаринът е буквално натъпкан с хидрогенирани мазнини, които увеличават нивата на лошия холестерол и така правят по-голям риска от сърдечно-съдови заболявания, възпалителни процеси, които от своя страна спомагат за преждевременното стареене.

А краве масло?

То съдържа по-малко преработени съставки от маргарина и е по-добрият избор от двете. Въпреки това обаче наситените мазнини в маслото означават, че то спомага за увеличаването на телесното тегло. Затова, ако не можеш съвсем да се откажеш от него, консумирай го в много умерени количества.

С какво да замениш маслото и маргарина? Ако става дума за готвене, използвай зехтин. За мазане на филия можеш да пробваш меко авокадо. Звучи странно, но това е хранителен и полезен вариант за набавяне на полезни мазнини.

2. Плодови сокове с добавена захар

Допълнителната захар в соковете не е нещо, от което имаш нужда. След тренировка можеш да възстановиш сили и течности със 100-процентов плодов сок, без добавена захар.

3. Газирани напитки

Дори и диетичните варианти не са добра идея. Те съдържат изкуствени подсладители, които имат редица негативни ефекти върху здравето ти.

Жаждата се задоволява най-лесно и здравословно с чаша вода. Хидратацията е изключително важна, особено ако се опитваш да отслабнеш. Хидратацията е изключително важна за правилния метаболизъм, регулирането на глада и доброто настроение.

Ако газираното все пак много ти липсва, пробвай да го замениш с газирана вода.

4. Подсладено кисело мляко

Киселото мляко може да е много полезно, но добавените към него захари са скрит враг за всяка диета. Колкото и да тренираш, ще е трудно да покажеш мускули, ако похапваш уж здравословно мляко с добавки, за които може и да не подозираш.

Ако обичаш такъв тип храни, вземи си обикновено нискомаслено кисело мляко и му добави лъжица мед. Можеш да сложиш и пресни плодове. Резултатът е доста по-полезен от готовите смеси.

5. Майонеза

И най-здравословният сандвич с черен хляб трудно ще остане здравословен, ако му добавиш дебел слой майонеза. Ако имаш нужда от овкусяване, замени майонезата с малко горчица.

снимка: freeimages.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here