Храни за мускули

0
440

ГовеждоГовеждо 

Реклама

В него няма само белтъчини. Говеждото е основен източник на желязо и цинк – и двете са необходими за трупането на мускули. Също така, това месо е най-добрият източник на креатин, който е необходим за натрупването на желязо в организма. За най-добра комбинация между малко калории и голяма полза за мускулите месото трябва да е възможно най-малко мазно.  

Ползата от говеждото е и в това, че то съдържа много селен. Учени от университета в Станфорд са открили, че мъжете, които имат ниски стойности на този минерал в кръвта си, са пет пъти по-податливи към развиване на рак на простатата от мъжете, чиито нива на селен са нормални.   

СьомгаСьомга 

Тя е източник на висококачествен протеин и на омега-3 мастни киселини. Те също пречат на спада на протеините след тренировка и помагат на мускулите да се възстановят. А това е важно, защото, за да натрупаш мускули трябва да складираш новопостъпилите протеини по-бързо, отколкото тялото ти изразходва старите.  

Има данни, според които сьомгата намалява риска от сърдечни проблеми и диабет.   

ЗехтинЗехтин 

Мазнините
в зехтина са мононенаситени и действат като анти-катаболитни хранителни вещества. Иначе казано, те предотвратяват мускулното изтощение, като намаляват нивата на един неприятен клетъчен протеин, свързан с отслабването на мускулите.  

Най-добре е да се ползва възможно най-чист зехтин, защото в чистия зехтин има най-много витамин Е, който отблъсква свободните радикали.  Зехтинът е полезен за здравето в много отношения. Според различни изследвания той намалява риска от развиване на много заболявания.  

Вода…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here