Храни за мускули

0
440

Реклама

БадемиБадеми 

Те са истинско лекарство за мускулите. С всяко хрупане на шепа бадеми в тялото ни се повишава количеството на алфа-токоферол – това е формата на витамин Е, която най-добре се абсорбира в организма. Връзката с мускулите е фактът, че витамин Е е мощен антиоксидант, който помага след тежка тренировка да се предотврати вредното действие на свободните радикали. Колкото повече се неутрализират свободните радикали, толкова по-бързо мускулите ти ще се възстановят след усилието на тренировката и ще започнат да нарастват.   

Сега за количеството – според проучване на университета в Торонто мъжете могат всеки ден да ядат по две шепи бадеми, без да качват килограми. Все пак не е необходимо да се яде по толкова всеки ден – списъкът с храни едва започва и има и други храни за мускули. 

Но преди това за другите ползи от бадемите. Те са полезна храна за мозъка, както повечето ядки. Скорошно проучване на Американската медицинска асоциация е изследвало мъже, които консумират най-много витамин Е с храната, а не с добавки, и такива, които приемат най-малко от този витамин. Оказало се, че при първите рискът да се разболеят от болестта на Алцхаймер е с 67% по-нисък.   

Кисело млякоКисело мляко 

Като цяло то е любима храна на жените, защото е нискокалорично, което обаче не ни пречи да им откраднем една кофичка. Киселото мляко съчетава белтъчини и въглехидрати и помага на тялото да се възстанови след тренировка, а на мускулите – да пораснат.   

Не е необходимо да купуваш диетични разновидности, напротив. Даже е добре да заложиш на кисело мляко с плодове, защото те ще добавят още въглехидрати, които пък увеличават количеството на инсулина в кръвта, което пък е необходимо за предотвратяването на спада на протеините след тренировка.  

Освен това киселото мляко е една от малкото храни, в които се съдържа специален вид мазнина, която според някои изследвания намалява мазнините в тялото.  

Говеждо…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here