Храненето и забързаният начин на живот

0
460

Часовник

Реклама

Ако работата ти е свързана с постоянно пътуване, със сигурност си се изправял пред проблема с храненето. Той обаче е характерен и изобщо за съвременните хора, които постоянно бързат нанякъде и не могат да намерят време да ядат здравословно.

В какво се състои проблемът?

Ами в това, че в забързаното ежедневие или когато сме на път, ядем всякакви боклуци, нямаме време за здравословна храна и всичко това се отразява неизбежно на фигурата. Но пък как да спрем насред пътя и да си сготвим здравословна зеленчукова супа? Няма как и затова грабваме чипса. Като прибавим към това стреса и липсата на време, заради която се нагълтваме с храна възможно най-бързо, нещата стават още по-сложни. Как да решим този проблем?

Хамбургер

Както при повечето хранителни проблеми, и тук първият съвет е да намалиш въглехидратите. Причината: всеки път, когато ядеш храни с високо съдържание на въглехидрати (хляб, паста, ориз, захарни и тестени изделия), се покачва нивото на инсулина в кръвта. Инсулинът е хормон, който дава следната заповед на организма ти, без да търпи възражения: „Спри да изгаряш мазнините и започни да ги складираш!” Иначе казано, когато не се консумират прекалено много въглехидрати, нивото на инсулина не се покачва, тялото изгаря мазнините и килограмите не се трупат. Същевременно здравословните проблеми стават по-малко вероятни.

Разбира се, това не означава да се откажеш съвсем от въглехидратите, просто да ги консумираш умерено.

Когато си навън или на път обаче, нещата се усложняват…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here