Средства срещу махмурлук

0
1505

АлкохолНай-добрият вариант да нямаш махмурлук е да пиеш умерено. Но на всеки се случва да позабрави този принцип и да прекали. След което идват главоболието и всички неприятни страни на сутринта след препиване. Как да се отървем от тях?

Реклама

Има много варианти – от диня до зелева чорба. Кой точно ще избереш зависи от теб, защото на различните хора им действат различни неща. От нас са няколкото идеи.

Хидратиране

Както знаеш, един от неприятните ефекти на алкохола е дехидратацията на организма. Алкохолът пречи на секретирането на хормона вазопресин, което от своя страна води до дехидратиране. То пък изостря махмурлука.

Решението е просто и се нарича вода. Единият вариант да използваш лечебните й свойства е да изпиеш голямо количество в края на алкохолната вечер, а другият – да пиеш по време на самата вечер. Между коктейлите, шотовете или двойните уискита нищо не ти пречи да изпиваш по чаша вода на всеки два часа – това ще предотврати дехидратацията и ще улесни сутрешното ти ставане.

ХранаХранене

Както знаеш, пиенето на гладен стомах дава почти 100% гаранция за бързо и безпаметно напиване и тежък махмурлук. Затова е добра идея преди да отидеш на партито, да хапнеш подобаващо. Ако стомахът е празен, алкохолът се усвоява ускорено и ефектът му е по-бърз и забележим. Ако обаче в стомаха има храна, тя задържа алкохола по-дълго и гарантира по-бавното му обработване от организма. Колкото по-дълго време прекарва алкохолът в стомаха, толкова по-лесно организмът ти го разгражда.

Разбира се, трябва да се има предвид, че колкото и обилно да вечеряш, ако след това пиеш концентрати часове наред, няма да можеш да разчиташ на храната да те спаси от махмурлука.

Сокове…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here