Калориите, които не забелязваме

0
309


Те са коварно нещо
– тъкмо си мислиш, че се храниш диетично, и откриваш, че всъщност не е съвсем така. Има някои подмолни калории, за чието съществуване сякаш взе забравяме. А има и места, където да се натъпчеш като за световно е най-лесно. Тези два проблема могат да се решат, стига да осъзнаем, че съществуват.

Реклама

КоктейлПърво. Неусетните калории в храните

Следващите примери изобщо не целят да те откажат от консумацията на тези храни. Идеята е само да имаш предвид, ако си решил да спазваш някакъв режим, че калории има и в тези изкушения. Както знаеш, ако нещата са с мярка, можеш да си позволиш да консумираш доста неща. Всичко е в количеството.

1.Сметаната в кафето

Тя не е свръхкалорична (20 ккал в една течна сметана и 20 в една чаена лъжичка сметана на прах.) Но е нещо, което сякаш не смятаме, когато сме решили да минем на диета.

2.Сладките напитки

Всякакви сокове, газирани напитки, фрапета, коктейли, капучино, компот и т.н. неизменно имат захар. По някаква незнайна причина хората често не броят калориите, които приемат чрез пиене, а те могат да са също толкова много, колкото и в яденето. Една айс кола може да е напитка, но си има доволно количество калории.

3.Алкохол

Както вече сме писали, той също вреди на добрата форма, ако е в големи количества.

4.Сосове

При тях основното е, че сякаш не ги забелязваме. Когато ги добавим към здравословната си салата, ни се струва, че всичко е ОК. Но в повечето случаи те са доста тежки, а като ги омешаме с доматите, съвсем загубваме представа кое в какво количество е. Затова, ако ползваш готови сосове, хвърляй едно око на опаковките им, за да имаш представа за колко калории става дума.

5. Нещо за хрупане…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here