Етикет във фитнеса

0
307

ГириИма ли етикет във фитнес залата и, ако има, необходимо ли е той да се спазва от всеки?

Реклама

Етикетът е еднакво важен както в изискан ресторант или на парти, така и във фитнес залата. Ще се постарая да разгледам някои от най-съществените неща, които влизат в категорията „етикет във фитнеса”. Те ще помогнат не само на нас самите, но и на останалите спортуващи в залата:

1. Екипировката – гъзария или необходимост?

Ако идем в луксозен ресторант или пък на среща с гаджето в някой клуб, ще се издокараме възможно най-добре, от подходящите дрехи до парфюма.

Ако обаче отидеш на фитнес със скъпи маркови маратонки и анцуг, това като че ли все още се смята за гъзария; освен ако не ме лъжат ушите, защото съм чувал подобни изказвания на „вещи” лица: „Глей го к’во се е издокарал тоя, все едно е на ревю!” Тогава какво?

Спортни стокиОблеклото

Ако имате възможност, купете си екипировка от професионален магазин за фитнес. Ще излезе по-скъпичко, но ще ви осигури невероятно удобство по време на тренировка, което е от голямо значение.

Но ако нямате възможност да си купите скъпа екипировка, това не е причина да не ходите на фитнес.

Не оставяйте потните дрехи в сака за следващата тренировка, мястото им след залата е в пералнята. А ако си сложите и парфюм, ще сте върхът!

Обувките

Не спортувайте в залата с обувките, с които ходите навън, за да не внасяте прах, който след това неизбежно ще се наложи да дишате и то точно по време на тренировката – тогава, когато ви трябва най-чистият и свеж въздух.

Вземете си обувки, които да използвате само във фитнеса и да са ви абсолютно удобни, даже и да са по-скъпички. Хубаво е да имате обувки с по-мека подметка за тичане и с по-твърда за изпълнение на упражнения със свободни тежести.

2. Ползване на уредите…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here