Зимата и кожата ти

0
187

Зимата и кожата ти

Реклама

Студът има неприятния навик да се отразява зле на кожата. През зимата тя често става суха и напукана, което обаче може да се предотврати.

Когато си на открито

Проблемът

Сухият и студен зимен въздух води до зачервяване и дразнене на кожата. В някои случаи може да доведе и до усложнения като загрубели участъци или обриви.

Решението

Обърни внимание на козметичните продукти, които използваш за миене. Вместо с обикновен сапун, по-добре мий лицето си с измивен гел, който съдържа гликолова киселина, а за тялото си вземи хидратиращ душ гел.

Също така, когато температурите са много ниски, не забравяй да сложиш шал, шапка и ръкавици, за да предпазиш кожата и косата си от студа.

Когато си в офиса

Проблемът

Въпреки че там е топло и ти се чувстваш добре, всъщност и в офиса има един потенциален враг на кожата ти – сухият въздух. През зимата въздухът в отопляваните помещения винаги се изсушава и това вреди на здравето на кожата ти, както и на устните, които и без това са склонни към напукване през зимата.

Решението

Ако не можеш да предложиш на шефа да сложи овлажнител за въздух в офиса, вземи си такъв за вкъщи, за да може поне там да не подлагаш кожата си на прекомерно изсушаване.

Друго, което можеш да направиш, е да добавиш риба към диетата си. По-точно, да увеличиш консумацията на така наречените мазни риби – херинга, сьомга, пъстърва, скумрия, сардина. Тези риби са ценен източник на витамините A и D, както и на омега-3 мастни киселини, които имат много добър ефект върху кожата.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here