Всекидневна грижа за кожата – 2

0
1005


Продукти за бръснене

Реклама

Употребата на гелове и кремове за бръснене намалява вероятността от врастване на косми и неприятните им последици. Разликата между крем и гел най-общо е, че гелът е подходящ за много мазна кожа; иначе повечето кремове и гелове са подходящи за всякакъв тип кожа.

Най-добре е да нанесеш продукта, след като си го смесил с малко количество хладка вода. Ако продуктът е направен, за да се нанася с четка за бръснене, вземи си четка. Преди да започнеш самото бръснене, изчакай половин до една минута, за да може кремът или гелът да подействат.

Бръснене

Редът

Първо кожата трябва да е почистена, след това идва бръсненето; ако ползваш тоник, той е след бръсненето. Най-добре е да се бръснеш под душа или веднага след него.

АфтършейвАфтършейв

Той е необходим, за да овлажни кожата след бръснене и да облекчи леките кожни раздразнения. Както и при кремовете, повечето продукти са подходящи за всеки тип кожа. Тези с тониращ ефект са за много мазна или много чувствителна кожа. Най-добре се нанася с масажиращи движения.

Ако използваш тоник, афтършейвът се нанася след него. След афтършейва идват евентуалните овлажнавящи продукти – кремове и т.н.

Ако кожата ти е чувствителна и реагира зле на афтършейва, който ползваш, пробвай да го смениш. Ако все още има проблем, посъветвай се с дерматолог.

Продукти за овлажняване на кожата…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here