Всекидневна грижа за кожата – 1

0
482

ПродуктиЗащо трябва да се грижим за кожата си е нещо, което многократно сме обсъждали. Както и защо това не е признак на женственост, а на значението, което придаваш на собствения си външен вид.

Реклама

Затова минаваме направо на въпроса – за грижите, от които кожата ни има ежедневна нужда, за продуктите и за начините на употреба.

Първо – почистване

Това е основен момент, който няма как да се пропусне. Ако не си убеден, че кожата на лицето ти се нуждае от почистване всяка вечер, само си представи как е минал денят ти. Превърти лентата през градския транспорт, задръстванията, автомобилите, праха… Всичко това е по косата и по кожата на ръцете, лицето и другите открити части. ГелИ преди да си легнеш трябва да разкараш тази мръсотия, ако не искаш да се окажеш с пъпки, запушени пори и други кожни неприятности.

Гел/лосион за измиване

Това е най-често срещаното средство за почистване на лице. Чрез него се премахват мръсотията и мъртвите клетки, както и излишното омазняване на кожата. Също така порите се отпушват и се намалява вероятността от поява на акне.

Но преди да си избереш продукт, трябва да имаш предвид едно основно нещо – типът на кожата си. Ако тя е много мазна, трябва да си избереш по-силен продукт на киселинна основа. Ако е много суха, гелът ти трябва да е по-мек, подобен на лосион или крем.

В останалите случаи имаш по-голям избор, особено като се има предвид, че повечето почистващи продукти са подходящи за всякакъв тип кожа.

Неподходящите продукти…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here