Бръсненето: как да избегнеш враснали косми

0
1087

Четка за лице

Реклама

Врасналите косми са твърде неприятно нещо. Те се получават, когато избръснатият косъм остане враснал в космения фоликул или когато започне да расте наобратно в кожата. В резултат се получават зачервени, подути и болезнени места по кожата.

Ето как да избягваш врасналите косми:

1. Използвай продукти без алкохол

Всички продукти за лице, които използваш, трябва да са без алкохол. Алкохолът запушва порите и изсушава кожата.

2. Използвай продукти за чувствителна кожа

Ако често имаш проблеми, свързани с враснали косми, пробвай да използваш продукти, разработени специално за чувствителна кожа.

3. Използвай продукти със салицилова киселина

Тя спомага за ексфолиирането и почистването на порите и намалява вероятността от поява на инфекции.

4. Ексфолирай

Това е стъпка, без която борбата срещу врасналите косми е на практика невъзможна. Избери си подходящ скраб за лице, най-добре съдържащ гликолова и салицилова киселина.

5. Почиствай добре кожата

Ежедневното почистване на кожата с продукт, който е подходящ за нейния тип, е основна стъпка в борбата срещу врасналите косми. Друга добра идея е да пробваш четка за лице (на снимката) – това са специални четки, предназначени за почистване на кожата на лицето. С нея се разнася почистващият продукт (например гел) и така космите се изправят в положение, което ще им попречи да врастнат. След това идва ред на самото бръснене.

6. Използвай продукти, специално предназначени за предотвратяване на този проблем

Има козметични продукти, които са предназначени специално за предотвратяване на врастване на косми. Такъв продукт е дерморегулиращата емулсия Kerapil на Noreva 75 мл, 21,20 лв.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here