Бръсненето – добрите и лошите практики

0
734

Бръснач

Реклама

Денят започва добре, ако си се избръснал гладко, ухаеш на чисто и кожата ти е успокоена и свежа. Ето няколко неща, които можеш да научиш или да си припомниш за добрите и лошите практики на бръсненето. Като превърнеш първите в навик и избягваш вторите, можеш да си сигурен, че кожата ти ще е гладка и без зачервявания и порязвания.

Добрите практики

Подготовка на кожата за бръснене

Почистването на кожата на лицето преди бръснене помага за омекотяването на космите и така прави бръсненето по-лесно. Особено важна е подготовката на лицето преди бръснене при чувствителна кожа.

Козметика за след бръснене

Също толкова важна е грижата за кожата след бръснене. Най-добре е да се използва балсам за след бръснене, който да успокои кожата.

Бръснене след душ

Веднага след къпане кожата е мека и почистена, а порите – отпушени. Това са много добри предпоставки за добро бръснене без кожни раздразнения.

Бръснене с топла вода

Топлата вода помага за отварянето на порите. Обратно, студената ги затваря, което прави бръсненето по-трудно, а кожните раздразнения – по-вероятни.

Кратки движения

Когато се бръснеш с къси и кратки движения, това увеличава прецизността и предотвратява порязванията.

Честа смята на ножчетата

Няма нищо по-лошо за кожата ти от стъргането със стар или, още по-лошо, ръждясал бръснач. Честата смяна на ножчетата ти гарантира приятно и безболезнено бръснене.

Лошите практики…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here