С козметика на път

0
727

Козметика

Реклама

Всеки иска да изглежда добре. Когато си в собствения си дом и в банята ти има всичко необходимо – от крем за бръснене и афтършейв до шампоан за твоя тип коса, – грижите за външния вид не са особено трудни. Когато обаче си на път, се налага да планираш нещата, за да можеш да изглеждаш шест точки, нищо че не си в собствения си дом и в собствената си баня.

Какво трябва да носиш

Очевидно е, че не можеш да помъкнеш една чанта с козметика, засенчвайки ефективно приятелката си. Затова определи кои продукти са важни за теб. Ако имаш специфичен проблем с косата – много мазна, много суха, с пърхот – и използваш точно определен шампоан, то по-добре си го вземи. Да, в хотелите, където ходиш, може да има шампоан, но той няма да е за твоя проблем.

Същото важи за продуктите за лице – ако ползваш нещо специфично, което не трябва да спираш, вземи го.

Как да намалиш багажа

Ако ти се налага да носиш неща като сапун и шампоан, можеш да избереш варианта с продукти 2 в 1 – например шампоан + душ гел.

Друг вариант, ако разполагаш с малко място, а искаш да вземеш едно-две неща, е да си вземеш малко количество от всичко в някакви малки кутийки (например от крем) или шишенца.

Има и някои задължителни неща

По-точно, едно – слънцезащитен продукт. През лятото задължително трябва да носиш такъв продукт. От него няма смисъл да пресипваш в по-малък съд – по-добре е да носиш цялото количество, защото ще ти трябва.

Ако забравиш крема за бръснене

Това не е причина да ходиш брадясал (освен ако това не те кефи). Ако се окаже, че нямаш никакъв продукт за бръснене, вземи някакъв шампоан, балсам, сапун или лосион. Макар че тези продукти няма да са толкова добри, те ще овлажнят достатъчно добре кожата на лицето ти и ще улеснят бръсненето. Само не забравяй да се бръснеш директно след душ, когато порите ти са отворени от топлата вода.

Ако си забравил афтършейв

Можеш да успокоиш кожата си след бръснене с подръчни средства – вземи една хавлия, намокри я със студена вода, изстискай я и я постави върху лицето си за малко.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here